Wij bieden de meest interessante technische vacatures in werktuigbouwkunde, elektrotechniek, voor een werktuigbouwkundige, elektrotechnische, civieltechnische, bouwkundige in de bouwkunde of civieletechniek, een installatie deskundige in de HVAC en AC/C
Uitgebreid zoeken
Zoekcriteria

Vacatures Engineer - TechResources

Vacatures engineer

Als engineer ben jij een technisch expert. Jij beschikt over de vaardigheden en know-how om een oplossing te bedenken voor elk technisch probleem en constructies en systemen optimaal te laten presteren.

Zoek je de perfecte baan op basis van jouw profiel, specifieke vaardigheden en ervaring? Bekijk dan ons aanbod bij TechResources. Hier vind je een uiteenlopend overzicht van interessante, uitdagende engineer vacatures waar jij jouw kunde echt in de praktijk kunt brengen.

Vind jouw nieuwe baan in het overzicht hieronder en solliciteer. Staat de juiste vacature er nog niet tussen? Wil je eerst meer informatie over onze persoonlijke aanpak en ons aanbod? Lees dan verder onderaan de pagina.

Purmerend

Internationaal service-engineer

Als International Service Engineer ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van serviceopdrachten over de hele wereld, die door de klant zijn toegewezen. Hieronder vallen onder andere...
Gepubliceerd: 12-03-2024
Referentie nr:#PBV01689

Wat doet een engineer?

Wat wordt er precies van jou als engineer verwacht? Een engineer is een specialist in technische processen. Dit kan zeer sterk uiteenlopen, want is er niet één soort engineer. Bij je werkzaamheden pas je een combinatie toe van jouw kennis van wetenschap, wiskunde, economie en uiteraard sociale en praktische kennis.

Met die uitgebreide kennis werk je aan het ontwerpen en ontwikkelen van onder meer machines, apparaten en systemen. Hoe je dit doet en om wat voor technische ontwikkelingen het gaat, hangt volledig af van jouw specialisme. Zo kan je bijvoorbeeld werkzaam zijn als engineer in:

 • Elektrotechniek
 • Installatietechniek
 • Werktuigbouwkunde
 • Software
 • Automatisering
 • Proces techniek

In welke richting jij je ook hebt gespecialiseerd als engineer, de kans is groot dat de geschikte vacature voor jou ertussen zit.

Het verschil tussen een engineer en ingenieur

Vanwege de naam zou je denken dat een engineer hetzelfde is als een ingenieur. Toch betekent het iets anders. Een ingenieur is hoogopgeleid (HBO of universitair) en houdt zich bezig met het ontwikkelen en verbeteren van technische structuren. De term engineer, of engineering, is breder en kan betrekking hebben op verschillende functies en kennisniveaus.

Vacatures engineer opleiding MBO, HBO of WO

Bij ons vind je engineer vacatures voor verschillende opleidingsniveaus. Dit varieert van functies als technicus met MBO 3 of 4 niveau, tot werk aan systemen die een HBO- of zelfs WO opleiding vereisen.

Door de grote verscheidenheid aan vacatures op onze website, vind je altijd meerdere vacatures die aansluiten bij jouw denk- en werkniveau. Zit de juiste vacature voor jouw opleiding er op het moment niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij houden het aanbod voor je in de gaten en laten het je weten zodra er een geschikte functie voor jou is.

Onze persoonlijke werkwijze

Er zijn veel organisaties die vacatures voor technische professionals aanbieden. Maar er zijn zeer weinig organisaties die een persoonlijke connectie opbouwen met professionals om de beste baan voor hen te vinden. TechResources is zo’n organisatie.

Bij recruitment en detachering zoeken wij altijd naar de perfecte match. Alles moet kloppen, tussen werkgever, werknemer en project. Zorgen dat iedereen tevreden is met de nieuwe samenwerking vereist echter veel tijd en aandacht. Daarom doen we zorgvuldig onderzoek, zodat we alle partijen goed kennen. Zo vind je zeker de baan die bij jou past.

De perfecte match

De perfecte match vind je niet zomaar. Aan de basis daarvan ligt een persoonlijke relatie. Wij willen je echt leren kennen, zodat wij weten welk project bij jou past. Maar we gaan uiteraard ook langs bij de werkgever en bij het project, zodat we exact weten wat er wordt gevraagd.

Persoonlijke relatie met de kandidaat

Wat voor persoon ben jij, wat drijft je en wat zoek je in een baan? Het antwoord op deze vragen vind je niet in een CV, maar ze zijn van groot belang voor het vinden van een geschikt project. Wij bouwen aan de hand van een persoonlijke relatie een uitgebreid profiel van je op, waarmee wij weten welke vacatures interessant voor jou zijn.

Persoonlijke relatie met de opdrachtgever

Voor de perfecte match is het ook nodig dat we alles weten over jouw potentiële opdrachtgever en project. Wij willen precies weten wat een project inhoudt en wat een opdrachtgever van jou verlangt. Dan kunnen wij bepalen of jij daarbij past.

Vacatures voor verschillende engineer specialismes

Engineering is erg breed en als engineer heb je jouw eigen specialisme. Daarom is het natuurlijk belangrijk dat je vacatures vindt die aansluiten bij jouw specialisme. Bij TechResources maken we duidelijk onderscheid tussen engineer vacatures op basis van opleidingsrichting.

Gebruik daarom de filteropties links in het scherm om alleen de meest relevante vacatures te zien. Hier lichten we alvast een aantal van de meest gezochte specialismes voor je uit.

 • Engineer elektrotechniek

Een engineer elektrotechniek, ook wel electrical engineer, is gespecialiseerd in elektrotechnische installaties. Je houdt je bezig met allerlei elektronische toepassingen, installaties en apparaten.

 • Engineer werktuigbouwkunde

Als engineer gespecialiseerd in werktuigbouwkunde werk je met allerlei soorten werktuigen, groot en klein. Afhankelijk van je functie werk je aan ontwerpen van bijvoorbeeld hijskranen, ventilatiesystemen of hydraulische systemen.

 • Engineer installatietechniek

In de installatietechniek draait het om de juiste samenstelling van apparaten. Welke onderdelen zijn er allemaal nodig om een bepaalde installatie goed te laten functioneren? Als engineer in de installatietechniek heb jij je daarin bekwaamd en weet je wat er gevraagd wordt voor goed werkende installaties.

 • Process engineer

Als process engineer, oftewel engineer in de proces techniek, leid je industriële processen in goede banen. Je maakt ontwerpen voor alle schakels in het proces en je analyseert of alles goed gaat. Waar nodig breng je verbeteringen aan om een proces soepeler te laten verlopen.

Engineer vacatures in Noord-Holland

Bij TechResources vind je engineer vacatures in heel Nederland en zelfs bij projecten in het buitenland. Wij zijn echter gespecialiseerd in projecten in de Noord-Holland. Deze provincie kennen we als geen ander, zodat we precies weten wat er daar speelt in de technische sector. We kennen de opdrachtgevers en projecten, waardoor we jou nog effectiever kunnen plaatsen.

Wil je alleen vacatures zien in een bepaalde provincie of alleen internationaal? Pas dan je zoekinstellingen hierop aan. Zit een vacature in jouw gewenste regio er nu niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij houden het aanbod voor je in de gaten.

Vind jouw nieuwe baan als engineer bij TechResources

Stop met het zoeken naar een nieuwe baan en start met vinden. Wij helpen je op weg. Bekijk het overzicht aan beschikbare vacatures hierboven en lees verder waar jouw aandacht wordt gevangen. Maak gebruik van de filteropties links in beeld om je zoektocht scherper te stellen. En heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, zodat we je ermee kunnen helpen.

TechResources B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close