Wij bieden de meest interessante technische vacatures in  werktuigbouwkunde, elektrotechniek, voor een werktuigbouwkundige, elektrotechnische, civieltechnische, bouwkundige in de  bouwkunde of civieletechniek, een installatie deskundige in de HVAC en AC/C
Uitgebreid zoeken
Zoekcriteria

Vacatures werkvoorbereider - TechResources

Vacatures werkvoorbereider

Ben je op zoek naar een baan als werkvoorbereider? Dan moet je goed weten wat er van iemand in die functie wordt verwacht en welk werk het best bij jou past.

Een werkvoorbereider is belangrijk voor de coördinatie van een project. Hij zorgt voor goed voorbereid personeel en de juiste materialen, maakt een planning en let op de begroting. Als werkvoorbereider houd je je verder bezig met het controleren van technische tekeningen en onderhouden van contacten met betrokken partijen.

Bij TechResources vind je een breed aanbod aan opdrachten voor werkvoorbereiders. Lees onderaan deze pagina verder om meer te weten te komen over de taken die hierbij komen kijken, of zoek een vacature die bij je past. Dan helpen wij je verder.

Rotterdam

Werkplaatsmanager omgeving Rotterdam

Zoek jij als ervaren werkplaatsmanager in Rotterdam een nieuwe functie?
Gepubliceerd: 26-02-2024
Referentie nr:#PBV01722
A
Heemskerk

Werkvoorbereider watertechniek

Heb jij de ambitie om door te groeien naar de functie van projectcoördinator? Ben je toe aan de volgende stap in je carrière? 
Gepubliceerd: 13-10-2023
Referentie nr:#PBV01680
B
Velsen-Noord

Werkvoorbereider

Voor een dienstverlenend bedrijf binnen de staalindustrie zijn wij op zoek naar een ervaren werkvoorbereider.  Je werkt projecten uit aan de hand van een opdracht. Dit doe je voor zowel de...
Gepubliceerd: 13-10-2023
Referentie nr:#PBB01663
C

Wat doet een werkvoorbereider

De taakomschrijving van een werkvoorbereider is niet in één zin te vangen. Het is een zeer gevarieerd en uitdagend beroep, dat veel verantwoordelijkheid vraagt en grote betrokkenheid bij het project. Vanzelfsprekend moet je kunnen putten uit een grote technische kennis.

Als werkvoorbereider ben je de verbindende factor tussen de opdrachtgever en de uitvoerders van het project. Je hebt technisch inzicht en behoudt het overzicht op de verschillende werkzaamheden. De planning en organisatie van een project komen voor jouw rekening. Die variatie in werkzaamheden is wat het beroep zo interessant maakt.

Hieronder geven we je een overzicht van het volledige takenpakket van een werkvoorbereider. Het verschilt per project of je al deze rollen daadwerkelijk op je zal nemen.

Productiemedewerkers van werkinstructies voorzien

De mensen die aan de slag gaan met het project, moeten natuurlijk duidelijk hebben wat er moet gebeuren. Jij vertaalt daarom de werkinstructies zoals je die van de opdrachtgever hebt gekregen naar duidelijke en overzichtelijke instructies voor de technische uitvoerders.

Door goed te instrueren weet iedereen wat zijn verantwoordelijkheden zijn. Daarbij houd je rekening met de competenties en ervaring van de werknemers en hun rol in het project.

Materialen inkopen

Zonder materialen kan je niet werken. Jij bent er verantwoordelijk voor dat alle materialen worden ingekocht en dat die op tijd worden geleverd, zodat het project geen onnodige vertraging oploopt. Je stelt materiaallijsten op voor de productiemedewerkers, aan de hand waarvan zij gestructureerd te werk kunnen.

Kosten, uren en contracten

Het is jouw taak om de planning en administratie op orde te brengen en houden. Dat betekent de begroting, besparingen en nacalculaties van het project berekenen. Je maakt een calculatie van de hoeveelheid uren werk die nodig is en op basis daarvan maak je werkroosters voor alle medewerkers.

Bovendien ben jij de persoon die offertes opstelt en afspraken maakt met onderaannemers, leveranciers en opdrachtgevers. Je zorgt dat alle vereiste contracten zijn opgemaakt en getekend.

Technische tekeningen controleren en (eventueel) maken

Voor de uitvoering van het project worden technische tekeningen gemaakt. Als werkvoorbereider moet je nagaan dat alle details daarop kloppen. Zijn de maten correct, zijn alle namen en bijschriften juist? Afhankelijk van je competenties is het ook mogelijk dat je zelf de tekeningen maakt, door onder meer gebruik te maken van CAD-systemen en Medusa.

Vind werk als werkvoorbereider op MBO- of HBO-niveau

Om aan de slag te gaan als werkvoorbereider moet je minimaal een relevante MBO-opleiding hebben afgerond. Onze vacatures zijn allemaal zeer verschillend van elkaar, waardoor de juiste er ongetwijfeld tussen zit.

Of je nu op zoek bent naar een aanstelling als Junior Werkvoorbereider of liever een baan hebt, waar jouw HBO-achtergrond beter tot zijn recht komt, wij helpen je om die te vinden. Zijn er op het moment toch geen functies die bij jouw eisen en wensen passen, neem dan contact met ons op. We vinden gauw genoeg de baan die jou op het lijf geschreven is.

Onze persoonlijke werkwijze

Bij TechResources hechten we veel waarde aan koppelen, de juiste kandidaat plaatsen bij het juiste project. Daar gaat meer werk in zitten dan alleen het doorlezen van je CV.

Wij willen namelijk zeker weten dat wij opdrachtgevers technische professionals aanbieden waar ze echt wat aan hebben. Daarnaast moeten onze kandidaten op hun plaats zijn bij het project. Daar gaat een hoop werk aan vooraf.

De perfecte match

Om de perfecte match te vinden tussen kandidaat en opdrachtgever is veel onderzoek en voorbereiding nodig. Wij gaan pas over tot plaatsing als we zowel de kandidaat, de opdrachtgever en het project beter kennen. Daarom gaan we altijd een persoonlijke relatie aan met de opdrachtgever en met jou, de kandidaat.

Persoonlijke relatie met de kandidaat

We willen graag meer over jou te weten komen dan wat er in je CV te lezen valt. Wie ben je echt en wat drijft je om als werkvoorbereider aan de slag te willen gaan? Welke kwaliteiten maken jou uniek en anders dan de rest? Daarvoor maken we graag kennis met je. Door in gesprek te gaan, leren we je beter kennen en kunnen we je effectiever plaatsen bij een van onze projecten.

Persoonlijke relatie met de opdrachtgever

Ook van de opdrachtgever en het project moeten we een helder beeld hebben. Alleen zo weten we wie er goed past bij elk project. We gaan bij elke opdrachtgever langs om kennis te maken en meer te weten te komen over het project.

Een baan als werkvoorbereider in de branche van jouw voorkeur

In welke technische branche zoek je werk als werkvoorbereider? Het doet er eigenlijk niet toe wat jouw antwoord op die vraag is, want bij ons vind je het wel. Wij plaatsen kandidaten bij projecten in alle belangrijke technische sectoren.

Er is altijd plek voor mensen met een achtergrond in Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde, maar ook voor bijvoorbeeld Onderhoud, Apparaten- of Machinebouw en in de Olie- en Gasindustrie. Filter op jouw opleidingsrichting en krijg de beste resultaten voor jou.

Een baan als werkvoorbereider bij jou in de buurt

Wij plaatsen technische professionals op uiteenlopende locaties in het land. We hebben een groot aanbod aan vacatures in Noord-Holland, maar je vindt bij ons projecten door heel Nederland. Er is dus vrijwel altijd wel een vacature in jouw regio. Zie je geen project in jouw omgeving? Neem in dat geval contact met ons op en wij houden je op de hoogte van nieuw aanbod.

Internationale werkvoorbereider vacatures

Bij ons stopt plaatsing niet bij de grens. Ook voor projecten in het buitenland zoeken wij kandidaten. Dat kan dichtbij zijn, in bijvoorbeeld België of Duitsland, maar ook verder weg. Zoek op onze internationale vacatures om te zien wat er voor jou tussen zit.

Vind jouw nieuwe baan als werkvoorbereider bij TechResources

Stop met het zoeken naar een nieuwe baan en start met vinden. Wij helpen je op weg. Bekijk het overzicht aan beschikbare vacatures hierboven en lees verder waar jouw aandacht wordt gevangen. Maak gebruik van de filteropties links in beeld om je zoektocht scherper te stellen. En heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, zodat we je ermee kunnen helpen.

TechResources B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close